Monday, 28 May 2012

Parent’s evening-Iffah

Perjumpaan cikgu & parents hari ini.

DSC_7358

Ada morul Malaysia di sekolah.

. DSC_7359

Gambar Iffah di sekolah masa dapat hadiah Friendship Day

DSC_7363

Ladang rapeseed dari sekolah Iffah.

Saturday, 26 May 2012

Hartlepool & BBQ

 

Cantik sungguh cuaca hari ini.  Kami ke Hartlepool pagi sebelah pagi.  Ke muzium kapal.  Best juga.  Free je.  Tapi ada juga yang kena bayar, maritime experience, tapi kami tak dapat ikut serta sebab terpaksa balik semula ke Durham untuk BBQ.

DSC_7152DSC_7166DSC_7206

DSC_7177DSC_7228

BBQ Durham_my diadakan di Harwick park.  Dekat je dengan rumah.  Kami bawa homemade ais-krim batang.

DSC_7244DSC_7251DSC_7255DSC_7248DSC_7262DSC_7334

Sunday, 20 May 2012

Rumah Asmadi/Intan Loughborough

 

Dari Birm, kami ke Loughborough.  Tumpang bermalam di rumah Asmadi/Intan.  Terima kasih banyak-banyak.  Anak-anak yang paling seronok sebab park kat belakang rumah.  Pergi town tu, singgah gak ke park.

 

DSC_7090DSC_7096DSC_7112DSC_7117DSC_7123

Saturday, 19 May 2012

Ke Cadbury World & Stadium

 

Ini kali ke 3 kami ke Birmingham.  Tak habis lagi pergi ke tempat yang ‘Must Go’.  Mana lagi. Cadbury world la.  Tapi sebelum pergi, lebih baik cari diskaun voucher di internet.  Search je, insyaAllah jumpa.  Murah la sikit bayaran tiketnya.  Ada banyak gambar yang diambil tapi malas la pulak rasa nak upload semua.

 

DSC_6960DSC_7049DSC_7053

DSC_7067

Kemudian kami ke stadium Aston Villa.  Kami lambat sampai, kedai dah tutup.  Kemudian kami ke kedai fishchip/kebab yang tersangat murah.  Hujung jalan stadium tu je.

DSC_7075DSC_7076

DSC_7083

Sunday, 13 May 2012

Ayah 41th birthday

 

Sambutan birthday ayah kali ini disambut di Leeds.  Bersiar-siar di Leeds.  Tapi mak buat jugak kek birthday untuk ayah.  Tapi sambutan hari lain.

Kami semua sayangkan ayah…

P1180175P1180188P1180191

DSC_6953

Saturday, 12 May 2012

BBQ sate musim panas

 

Cuaca kerap hujan je akhir-akhir ini.  Oleh itu BBQ sate kali ini diadakan di rumah rumah Syazwan dan Rimma.  Macam-mana ada.  Sate, honey chicken, lasagne, bihun, cendol, steamboat, agar-agar, keledek bakar dll. Jom makan.

P1180146P1180135P1180139P1180143P1180148P1180149P1180153P1180154P1180155P1180162P1180163

Tuesday, 8 May 2012

Tiny Tweeties workshop

 

Hari ini hari terakhir bengkel Tiny Tweeties.  4 minggu Iffah,Izzah, mak & ayah menyertainya.  Ianya bagi menjana pembangunan/perkembangan kanak-kanak melalui muzik.  Boleh tengok maklumat lanjut di tinytweeties.

Bengkel bermula jam 2.00 hingga 2.40 ptg.  Bagus jugak untuk kami yang sedang stress  study ni, join nyanyi lagu anak-anak.

Kami juga beli CD lagu nya.  Biasanya akan dipasang di dalam kereta.  Jadi tak boring sangatla melalui perjalanan yang jauh.

P1180119P1180128P1180130

Wednesday, 2 May 2012

Bubur kacang durian

 

Lama tak makan bubur kacang terutamanya yang letak durian.  Durian kat  sini boleh didapati sepanjang tahun tapi yang frozen la.  Tapi rasanya tetap enak.

Ni mak letak cara mak buat bubur kacang durian.

Bahan-bahan

Kacang hijau (curah je, tak sukat la pulak)

Durian (2 ulas)

Santan 1 tin & air

Daun pandan

Molesas sugar ( 2 sudu)

Gula (2 sudu)

2 cubit Garam

 

Cara-cara

1) Goreng kering(tanpa minyak) kacang dlm kuali sehingga naik bau wangi atau separuh masak.

Tapi kekadang mak rendam je kacang dlm 1 –2 jam. Tak goreng

2) Masukkan semua bahan-bahan tadi (kecuali durian) ke dalam periuk bersama-sama kacang.

3) Gula tu rerasa la.  kalo tawar tambah lagi.

4) Telah mendidih, masukkan durian.

P1180090